top of page

Hoe het werkt

Indicatie

Dagbesteding gaat op basis van indicatie. Deze krijg je op grond van de WLZ of de WMO.

 

WLZ (Wet Langdurige Zorg)

Als je een indicatie WLZ voor dagbesteding hebt, heb je meestal zelf het recht om te kiezen waar je je dagbesteding volgt. Wij hebben afspraken met diverse zorginstellingen. Als er geen overeenkomst is tussen jouw zorgorganisatie en ons, dan kan de organisatie contact met ons opnemen om deze overeenkomst te regelen. Soms heeft de zorginstelling liever dat je dagbesteding bij hen volgt. Dit mag wel, maar ze mogen het je niet verplichten. Kom je er niet uit met je zorginstelling? Dan kun je onafhankelijke cliëntondersteuning aanvragen. Regel je het liever zelf dan kun je denken aan een PGB.
 

Zorg ingewikkeld? U bent niet de enige!

Heeft u vragen?

Bel Mirjam (06) 41 28 34 84

Dagbesteding kan ook worden gevolgd op basis van PGB. Hierin maak jij zelf afspraken over de zorg. Jij bent dan, eventueel samen met je bewindvoerder of curator, de baas over je eigen zorgtraject. Er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan voor je hiervoor in aanmerking komt. Het zorgkantoor waar je onder valt, kan je hier meer informatie over geven. 
 

Omdat de zorgregels zo ingewikkeld zijn heeft de overheid geregeld dat iedereen die afhankelijk is van zorg onafhankelijke ondersteuning kan krijgen bij het regelen van zijn zorg. Dit heet onafhankelijke clientondersteuning. Druk hier voor de website.

Persoonsgebonden budget

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Om dagbesteding te volgen op basis van de WMO werken we volgens de 'Dronter Koers'.

 

Dat betekent dat je toestemming van je gids nodig hebt, voordat je bij ons kunt beginnen.
 

Samen met een gids breng je je mogelijkheden in kaart en wat er nodig is om jou te ondersteunen. Daarvoor stelt jouw gids een routeplan op. Daar hoort een beschikking bij. Pas als de gids de beschikking heeft afgegeven mag je beginnen bij Oma’s Knopendoos.

Kom je uit Kampen, Lelystad of Elburg? Neem dan contact voor de mogelijkheden op met Mirjam

WMO

Omas Knopendoos

Installatieweg 31

8251 KP  Dronten

info@omasknopendoos.nl

(0321) 383 101

Mirjam (06)  41 28 34 84

Margo (06) 39 21 90 66

bottom of page