top of page

Hoe het

allemaal begon

Vervolg van 'home-pagina' 

 

Mirjam

"De tweede medewerker was echt een heel ander persoon dan Rowena. Maar de behoefte was hetzelfde: kleinschalige overzichtelijke dagbesteding waar iemand in wie hij of zij is wordt gezien en erkend. Waar rust en overzicht heerst en iemand zichzelf kan zijn én worden. Waar het écht gaat om wie je bent. Waar je op je eigen tempo mag groeien en ontwikkelen. In onderling overleg zijn we van twee personen naar drie personen gegaan."

Bij twee personen is het niet gebleven. Inmiddels zijn we gegroeid naar een groep met een wisselende samenstelling van zes tot negen personen. De huiskamer is verruild voor een knus pand op loopafstand van station Dronten. En Mirjam heeft versterking gekregen van Margo. In plaats van wisselende groepsleiders zijn er twee vaste vertrouwde mensen, met af en toe ondersteuning van een stagiaire. De aanwezigheid van vertrouwde, toegewijde medewerkers wordt als meerwaarde ervaren door de medewerkers.

Ondanks de groei is de kleinschaligheid is gebleven.

 

"Die kleinschaligheid willen we ook houden, dat is de kern van ons succes en sluit aan op de basis die de medewerkers nodig hebben. Alleen op die manier kunnen we de persoonlijke aandacht en begeleiding aan elke medewerker geven".

 

Het is daarom ook de enige manier van werken die bij Mirjam en Margo past. Beiden zouden, net als de medewerkers, niet anders willen. 

 

Margo
"De capaciteit van de mensen en het gebouw kunnen met gemak negen mensen aan. Maar dat is niet ons doel. De ideale samenstelling is vier tot zes personen op een dag, verdeeld over verschillende ruimtes. Hierdoor houden we de prikkels hanteerbaar én is er voldoende ruimte voor sociale interactie. Dat de plek veilig en warm aanvoelt, is uiteindelijk het belangrijkste. Mensen moeten zich fijn voelen en met een blij gevoel naar huis gaan, pas dan is groei en ontwikkeling mogelijk. Kleinschaligheid is daarbij voor onze medewerkers essentieel." 


Mirjam
"Bij elke aanmelding kijken we naar de persoon en zijn of haar behoefte, dit leggen we naast de samenstelling van de groep op dat moment. Het gevoel van veiligheid en rust moet gewaarborgd blijven. Als de groep daardoor een poosje wat kleiner is dan gebruikelijk op een dagbesteding, dan is dat maar zo. Zijn er mensen die elkaar aanvullen en samen iets moois neer kunnen zetten, dan geven we daar de ruimte aan. Die flexibiliteit houden we graag vast. Want uiteindelijk draait het erom wat elk individu uit zichzelf haalt. De groep is daar ondersteunend aan."

Nieuwsgierig geworden? Kom gerust eens sfeerproeven of op gesprek! Bel Mirjam:

(06) 41 28 34 84 of Margo (06) 39 21 90 66

Omas Knopendoos

Installatieweg 31

8251 KP  Dronten

info@omasknopendoos.nl

(0321) 383 101

Mirjam (06) 41 28 34 84

Margo (06) 39 21 90 66

bottom of page